over ons

De geschiedenis van Juwelier Vreriks

Hoe het allemaal begon… In 1946 begon mijn vader, Gerard Vreriks als 14-jarige volontair bij Kwekkeboom in Enschede, waar de liefde voor het vak is ontstaan.
Daar maakte hij kennis met het juweliersvak, sieraden en uurwerken.

Na zijn militaire dienst verhuisde hij in 1949 naar Schoonhoven waar hij de opleiding tot horlogemaker volgde. Om vervolgens weer in Enschede en in Losser zijn geleerde in praktijk te brengen. Zo is het begonnen …,
een stage, een opleiding in Schoonhoven, ervaring op doen bij de bekende juwelierszaken, om daarna in Losser voor zichzelf te beginnen.

Gerard Vreriks starte in 1959 met zijn eerste echte juwelierszaak

In 1959 startte Gerard Vreriks aan de Voorstraat met zijn eerste echte juwelierszaak, sieraden en horloges, samen met zijn vrouw Len.

Gerard had passie voor uurwerken, een liefhebber van klokken en horlogerie. Horlogemaker was zijn vak!

Met mijn moeder Len, die de verkoop grotendeels voor haar rekening nam, werkte hij jarenlang met heel veel energie in de winkel en de werkplaats, service en kwaliteit, hoog in het vaandel.

Naast de winkel was er ook nog het gezin, waar wij als kinderen al op jonge leeftijd opgroeiden met een mooie winkel, maar hard werken en toen de liefde voor het juweliersvak hebben ervaren.

Het was niet verrassend dat ook ik (Marieke) naar Schoonhoven vertrok voor de studie van juwelier goudsmid.

Na mijn studie ben ik gaan werken bij juwelier Aalbers in Velp. Waarna ik mijn hart ben gevolgd om samen met mijn vader en moeder de zaak in Losser te runnen.

Na een aantal jaren samen met mijn ouders, heb ik de winkel en werkplaats definitief overgenomen. Inmiddels alweer 30 jaar geleden.

Tot aan 2010 hebben mijn ouders, nog hand en span diensten geleverd. Zolang het kon, wilden ze werkzaam en betrokken blijven bij de zaak.

juwelier vreriks seiko
juwelier vreriks

De vele veranderingen in de afgelopen 60 jaar hebben we als juwelierszaak graag ervaren en waar mogelijk de winkel en onze werkplaats daarop ingericht.

De uitgangspunten van 60 jaar geleden zijn niet veranderd.

U als klant centraal stellen en daarbij geen concessies doen aan de kwaliteit en het verlenen van maximale service.

Dit is door de jaren heen en nog steeds de “gouden” rode draad in ons bedrijf.

Ook hebben er verschillende verbouwingen plaats gevonden, om de juiste sfeer en beleving te creëren om u optimaal van dienst te kunnen zijn.

De meest recente verbouwing was van juni 2019, zodat we de komende jaren U met trots kunnen blijven ontvangen in onze winkel.

Altijd de vertrouwde plek in het mooie Losser in Twente. In oktober 2019, bestonden we 60 jaar!

Naast onze winkel in Losser, slaan we ook de weg naar de toekomst.

We kijken daarbij naar de mogelijkheden en natuurlijk naar uw wensen als klant. Dat is bovenal persoonlijke aandacht, kwaliteit en service, maar daarnaast ook gemak en flexibiliteit.

Dit heeft o.a. geresulteerd in deze website met webshop.

Zo kunnen we naast onze service vanuit de winkel, ook online onze bereikbaarheid en onze diensten aanbieden.

juwelier vreriks
marieke vreriks

Mooie gelegenheden, kostbare momenten voor anderen, maar ook voor uzelf zijn van alle tijden en voor altijd!

Nu, na meer dan 60 jaar historie, passie en beleving zijn we nog altijd trots en blij en hopen we u nog lang van dienst te kunnen zijn met mooie sieraden en horloges.

 

Groetjes en graag tot ziens,

Marieke Vreriks

Chat openen
1
Via Whatsapp zijn we bereikbaar voor al jouw vragen, app of bel ons!